خالی بندی وزیر دفاع کانادا در هند ، من طراح بزرگترین عملیات نظامی علیه طالبان بودم
خالی بندی وزیر دفاع کانادا در هند ، من طراح بزرگترین عملیات نظامی علیه طالبان بودم.
سرجیت ساجان بعداز انتشار ان در رسانه ها ، از حرفهایش ابرازپشیمانی کرد
اخبار ایرانیان کانادا_Irca News- شنبه 29 آوریل 2017 – 9 اردی بهشت 86
Canada Defence minister, Sajjan ‘regret’ for false claiming to be architect of key battle against Taliban
Defence Minister issues statement clarifying where credit was due for Operation Medusa
سعید سلطانپور – ایرکانیوز – هاجریت ساجان وزیر دفاع لیبرال ترودو در کنفرانس پیشگیری از درگیری ها ی نظامی و ماموریت صلح در جهان که در 18 آوریل امسال در دهلی نو هند برگزار می شد ، گفته بود وی طراح بزرگترین عملیات نظامی علیه طالبان در افغانستان بوده است .
سخنگوی وزارت دفاع کانادا روز جمعه 28 اوریل از طرف وزیر دفاع ابراز تاسف کرد
ساجان که مدال هم از کانادا و هم از نیروی دریایی امریکا برای مبارزه با تروریسم در افغانستان دریافت کرده است ، در این کنفرانس گفت که در سال 2006 که برای اولین بار از طرف کانادا به افغانستان اعزام شدند ، وی طراح عملیات ” مدوسا-Medusa ” بود که باعث کشته شدن 1500 طالبان شد.
سرجان در بیانیه اش گفته است هر جا سخنرانی در مورد عملیات ارتش کانادا در افغانستان می شود من از فداکاری یک مجموعه از نیروهای نظامی کانادایی صحبت می کنم و نه یک فرد . وی ادامه داد که من بایستی می گفتم این پیروزی نتیجه رهبری و فداکاری دسته جمعی بوده است .
سرجان گفت پیروزی مادوسا نتیجه رهبری ژنرال فریزر فرمانده کانادایی نیروهای نظامی ناتو در افغانستان بود . سرجان از افراد اطلاعاتی ارتش کانادا بوده است که به گفته ژنرال فریزر نقش مهمی در جمع اوری اطلاعات از طالبان داشته است .
عملیات مدوسا از 26 اگوست تا 7 سپتامبر 2006 اتفاق افتاده بود و مستند شده است .
تعداد 2500 نظامی کانادایی در جنگ علیه طالبان بعداز لشگر کشی جورج بوش به افغانستان بعداز اا سپتامبر 2003 ، حضور داشتند . این ماموریت برای کانادایی بیش از 106 نظامی کشته و ده ها زخمی و حداقل 60 خودکشی در بین نظامیان بازگشته داشته است .
بیش از 25 میلیارد دلار برای کانادایی ها این لشگر کشی هزینه برداشت . در سال 2014 زیر فشار اپوزیسیون وقت حزب ان دی پی ، دولت محافظه کار مجبور شد نقش نظامی کانادایی ها را به نقش اموزش نیروهای افغان تغییر بدهد .
در حال حاضر طالبان نه تنها بخش عمده ای از خاک افغانستان را دردست دارد بلکه از طرف امریکا نیز چراغ سبز برای مذاکره باانها چند سال پیش داده شد . طالبان دفتری برای مذاکره با امریکا در قطر با اجازه امریکا بازگشایی کرده ست .
امنیت افغانستان در این سالها بهبود چندانی پیدا نکرده است و لشگرکشی ناتو به افغانستان یک شکست سیاسی و نظامی بوده است .

Iranian Canada News